ציור ראשון לציון, חוג

קורס ציור ראשון לציון

חידשנו את הסדנה והגדלנו-ניתן להירשם בטלפון

0523714497-יולי

דוד סחרוב 4- ראשון לציון

נוצרנו כדי ליצור - דרך חדשה ללמוד ציור בראשון לציון

שלום, שמי זיו אייל, רוב האנשים מכנים אותי "יולי". אני אמן פעיל ומלמד אמנות כבר למעלה מ-30 שנה.

בוגר תואר שני באמנות (Master of Fine Arts)  ובפסיכולוגיה- תהליכים יצירתיים - אוניברסיטת קורנל בניו-יורק.

 אני מציע דרך אחרת ללמוד ציור ואומנות. דרך השמה דגש הן על יכולות טכניות והן על התהליך הנפשי והיצירתי 

שעובר אמן ויוצר, וכל האמנים התחילו כחובבים.

"יצירתיות היא התהליך של גילוי רעיונות מקוריים, בעלי ערך. זהו תהליך זה אינו מקרי"-קן רובינסון.

קורסי ציור

לימודי רישום

ציור מופשט

 ציור דרך טקסטורות:

לימוד ציור דיוקן

חוגי אמנות לילדים ונוער

מה מייחד אותנו

מצד אחד, אנו מציעים מגוון רחב של התמחויות וטכניקות מורכבות ברמה מקצועית שאי אפשר למצוא במקום אחר, ומצד אחר דגש על מעשה האמנות כתהליך נפשי ותודעתי.

מה תלמדו בחוג: טכניקות ציור ונושאים

אומרים שאמן נעשה פסל כאשר הוא יוצר בעצמו את כלי העבודה שלו. בצורה דומה אני חושב על טכניקות ציור. אנו יוצרים אותן יחד-דרך הדיאלוג בינינו. מידי שיעור בסדנה, נוצרות טכניקות חדשות.

צורת העבודה וטכניקות הציור נובעות מאישיות הצייר, הן אינן כלים טכניים שאפשר לקחת מהמדף וללמד בצורה מנותקת. יש להן  קשר  למי את/ה, הקצב, האנרגיה, הסבלנות, הצורך במגע פיזי, נקודת המבט שלך והתוכן הרגשי שחשוב לך לבטא.

אבל הנה כמה מהטכניקות הנפוצות בהן אנו עושים שימושחוגי ציור ראשון לציון

רישום, עפרונות, פחם, דיו פסטלים יבשים , פסטלי שמן.

החומרים, הכלים והטכניקות בהם אנו עובדים, לא רק משנים את התוצאה ואת תהליך העבודה, אלא במובן עמוק מאוד משנים אותנו, המשתמשים בהם. אני לא בטוח שלכולם מתאים להתחיל ללמוד רישום דווקא בעיפרון. הקו הוא כלי עריץ המחייב מהרגע הראשון להגדיר גבולות. אני אוהב ללמד רישום דרך כתמי פחם , רישום רך בנעשה באצבעות ורק אחר כך מתוכו עולים הקווים.

דיו:

אני אוהב ציור בדיו -אפשר להשתמש ברישום וציור בדיו כצורת חשיבה,  כשעובדים איתו בטכניקה רטובה הוא תמיד אומר הרבה יותר ממה שהתכוונת. הוא צורת חשיבה יצירתית במיוחד המבוססת על מקריות ועל שימוש במיקריות כדרך ליצירת משהו חדש . אבל אפשר להשתמש בדיו בצורה מדויקת מאוד בטכניקה יבשה,או בציפורן. 

פסטלים:

"עם פסטלים, אני מרגישה כאילו אני מציירת עם האצבעות שלי, ישירות מהלב." – מרי קאסאט .

ציור בפסטלים יבשים מאופיין בעושר הצבעוני והמרקם הקטיפתי שלו, המאפשר שילוב עדין בין קווים חדים לגוונים רכים ומעורבבים. המדיום מציע גמישות מידית, שכן ניתן למרוח אותו ביד או לערבב אותו ליצירת אפקטים אווריריים, אך הוא גם שביר ודורש טיפול זהיר כדי לשמור על התוצאה. הוא משדר תחושה של חיוניות וספונטניות, עם יכולת ללכוד אור ותנועה בצורה ייחודית, מה שהופך אותו לאידיאלי לנופים, דיוקנאות ועבודות אקספרסיביות. התוצאה היא לעיתים חמה, מלאת עומק ובעלת איכות חלומית ורגשית.

ציור ריאליסטי בצבעי שמן:

הציור הקלאסי בשמן נבנה שכבה אחרי שכבה. הבסיס הוא שכבת התת-ציור- Underpainting-המתפקדות כבסיס לשכבות צבע אחרות ויוצרות תחושה של מתח ניגודי וגוון בציור או הרמוניה.

זיגוג גלייזינג הוא טכניקה המשמשת ליצירת מורכבות של צבע ועומק של ציור על ידי מריחת שכבה דקה שקופה או חצי שקופה של צבע על ציור.

טקסטורות וחומרים תלת ממדיים

ציור הוא דבר שטוח , יש לו חומריות. טקסטורה היא דרך אחרת לחשוב על יצירת ציור, אנו מלמדים ויוצרים טכניקות אין סופיות של טקסטורות  תוך שימוש בחומרים שונים, גבס, בדים , שקיות ניילון שאנו מחממים בעזרת אקדח יום, שעווה חמה, חומרים פלסטיים שונים כאפוקסי , ועוד ועוד. טקסטורה מחברת בין הציור לפיסול בין מגע לראיה.

טכניקות מעורבות

אני מאמין ברב תחומיות, בשימוש בשפות אמנותיות רבות. בגישה מנוקדות מבט שונות ופרספקטיבות שונות.

היכולת לראות מנקודות מבט שונות במקביל-הוא מה שעושה אותנו שפויים. שימוש בטכניקות מעורבות בציור יכול לכלול אין סוף רעיונות. החל מקולאז' ועד לשימוש במדיומים שונים במקביל (צילום וציור למשל יחד, או צבעי מים ופסטלים יחד).

צבעי מים ואקוורל

"המים הם השותפים שלי; אני מציע כיוון, והם מחליטים את הדרך." ציור בצבעי מים מאופיין בזרימה חופשית וקלילות, כאשר הצבעים מתמזגים על הנייר באופן טבעי ויוצרים מראה עדין ושקוף. הוא דורש שליטה בטכניקה לצד ויתור מסוים על שליטה, שכן המים מובילים את הצבע בדרכים בלתי צפויות, מה שמעניק ליצירה חיים ותנועה. תהליך הציור בצבעי מים מזמין גילויים חדשים ומהווה אתגר, שכן האמן חייב להסתמך על אינטואיציה ויכולת לחיות עם  עם אי ידיעה וחוסר וודאות

"צבעי מים הם כמו ריקוד – אתה יכול להוביל את הצעדים, אבל המים יקבעו את הקצב." – כתב ג'ון סינגר סרג'נט . "ציור בצבעי מים הוא לא רק טכניקה, אלא הלך רוח – ריקוד בין שליטה לשחרור."  כתב צייר אחר- מקסון פרנק.

ציירת המים הבריטית ג'וליה קילן מוסיפה: "עם צבעי מים, כל מגע מכתיב סיפור; כל טיפה יוצרת מסע." בכך היא מדגישה את התהליך הדינמי והאישי שבו האמן לא רק יוצר, אלא גם נוצר בתהליך היצירה.

ציור בצבעי אקריליק

"אקריליק הוא כמו חבר שתמיד מוכן להרפתקה – מהיר, נועז ופתוח לכל מה שתביא לו." – דיוויד הוקני.

ציור בצבעי אקריליק מאופיין בגמישותו הרבה, מהירות הייבוש שלו ועוצמת הצבעים שהוא מאפשר, מה שהופך אותו למדיום נגיש ודינמי. הוא מאחד בין תכונות של צבעי שמן וצבעי מים, ומאפשר שכבות עבות ומרקמיות או משטחים חלקים ושקופים, . האקריליק מתאים לאמנים המחפשים חופש ניסיוני, שכן ניתן לעבוד איתו במהירות, לתקן טעויות ולשלב אותו עם חומרים נוספים. התוצאה היא לעיתים נועזת, מודרנית ומלאת חיוניות.

ציור תוך שימוש בסכין ציור (שפכטל):

ציור בעזרת סכין ציור (שפכטל) הוא טכניקת אמנות שמביאה עמה אנרגיה גבוהה וקצב ייחודי. בניגוד לציור במכחול , השימוש בסכין מאפשר לאמן לבטא טקסטורות ורגשות חזקים או להדגיש פרטים דרמטיים בצורה ישירה ובלתי מתפשרת. הציור שנוצר מאופיין במרקם עשיר ועוצמתי, שבו הצבע מונח בשכבות עבות וגסות, יוצר תחושה תלת-ממדית ותנועה על הבד. אני חושב על ציור בשפכטל כמעין מכונת אמת או מכונת זהות -זו טכניקה ההופכת את הציור להתגלמות גופנית של הצייר.

השפכטל לא רק מורח צבע אלא ממש מעצב אותו, מה שמעניק ליצירה חומריות ונוכחות ייחודית. התוצאה היא לרוב אקספרסיבית, מלאת אנרגיה ובעלת אופי מחוספס ובלתי מלוטש.

ציור מופשט

המופשט הוא המרחב שבו אני משחרר את הרוח מהצורך להסביר." – וסילי קנדינסקי (חלוץ האמנות המופשטת, מתוך ספרו "על הרוחני באמנות", 1911).

ציור מופשט מאופיין בחופש צורני וביטוי רגשי, שבו האמן נוטש את הייצוג המציאותי לטובת צבעים, קווים וצורות המשקפים מצבים פנימיים או רעיונות מופשטים. הוא מזמין את הצופה לפרש את היצירה באופן אישי, תוך התמקדות בחוויה החושית והאינטואיטיבית יותר מאשר בנרטיב מוגדר. הטכניקה יכולה להיות ספונטנית או מחושבת, אך תמיד שמה דגש על האפשרות להתנתק מהמוכר ולחקור את הלא נודע. התוצאה היא לעיתים קרובות עמוקה, מסתורית ומעוררת מחשבה, ומשאירה מקום לדמיון חסר גבולות.

ציור באצבעות ובידיים:

"לצייר בידיים זה כמו לחזור להתחלה – לרגע שבו הכל היה אפשרי." – ז'אן דובופה.

ציור באצבעות ובידיים בצורה ישירה מאופיין בחיבור אינטימי וראשוני בין האמן לחומר, שבו הגוף עצמו הופך לכלי יצירה חי ונושם. הטכניקה משחררת את האמן ממגבלות כלים מסורתיים, ומאפשרת ביטוי ספונטני, חושני ובלתי אמצעי, לעיתים עם מרקמים עשירים ותחושה של תנועה חופשית. היא מדגישה את הפיזיות של התהליך, כאשר הצבע מורח, נמעך או נטבע על המשטח, מה שיוצר תוצאה גולמית, אקספרסיבית ולעיתים ילדותית במובן הטהור של המילה. התוצאה משקפת קשר ישיר לרגשות ולדחפים, עם אופי מחוספס ומלא חיים.

שעות ופרטים:

  • מיקום:  דוד סחרוב 4- ראשון לציון
  • שעות: ימי שני וחמישי , 9.00 עד 11.30. ימי שישי 10.00 -12.30. 
  • מסלולי הצטרפות ומחיר:  מסלול שנתי-650 שח' לחודש בהוראת קבע (כולל חומרים). מסלול  זמני: 750 שח' ל4 מפגשים-(כולל חומרים).


לימודי ציור ראשון לציון

כאן רשימה קצרה קצרה של עקרונות התהליך.

 #  התמקדות בתהליך היצירתי- שוב ושוב מראים מחקרים שהיכולת להיות ב"כאן ועכשיו" של התהליך

מאפשרת להגיע למרחק גדול יותר ולעומק רב יותר מהתמקדות בתוצאות.

  # דיאלוג, מפגש - לא לימוד על פי תכנית לימודים נוקשה.

 לימוד ציור ואמנות בכלל הם פעולה של אינטראקציה, תקשורת בין שני בני אדם לפחות

(גם לקבוצה יש חשיבות) המביאים את עצמם למגע דרך עבודה משותפת,

דרך היכולת להבין זה את זה בכמה מישורים.

    # גיוון - שימוש בכמה שפות ציוריות ואמנותיות? אני מתעקש ללמד ציור ופיסול וגם לגעת בצילום.

פתרונות יצירתיים עובדים כפי שמטפורה עובדת בשפה: היכולת לעבור למרחב אחר של התייחסות.

לדרך אחרת של חשיבה. באמנות זה מרכיב מרכזי.

   # פרדוקסים, סתירות, מתח - החלפת תפיסה של איזון  בתפיסה של מתח דינמי.

   # מרחב של חוסר ודאות, של אי ידיעה - עבודה בציור ובאמנות בכלל חייבת לכלול בתוכה את "אי הידיעה".

לדעת הכל על מה שאתה עומד ליצור, לדעת הכל על עצמך - זה להרוג את המרחב היצירתי.

  #  הרס - הפחד לקלקל ולהרוס הוא אחד החסמים היצירתיים הגדולים.

 מחקרים על יצירתיות מראים שמה שמאפיין אמנים הממשיכים ליצור

זו הנכונות למרוד בעצמם, למרוד בהישג שלהם, יצירתיות היא מחזוריות של הרס ובנייה.

   # התמסרות - היכולת להיכנע לתהליך, לציור, לצבע, ולחומר - לא לשלוט בו.

     "המרחק הנכון" -ל היכנס ולצאת, להחליף נקודת מבט,  להתרחק ולהתקרב.

דברים שרואים מכאן לא רואים משם,

#  הנכונות לגמגם, למעוד ללמוד, לקחת סיכון - איך אפשר ללמוד משהו חדש בלי זה?

איך אפשר לעשות משהו חדש בלי זה?

צורך מתמיד ב"חדש", יכולת לראות בדרך חדשה. לעשות בדרך חדשה (פירוט בדפים הראשים)

מתוך סדנת רישום וציור פנים.

זכות הגמגום

קורסי רישום ראשון לציון

רישום בפחם -מוריה לוי

לימוד רישום ראשון לציון

רישום בדיו ופחם -ירון ארוך

לימוד רישום ראשון לציון

ציור בצבעי מים-מור שרם

חוג ציור למבוגרים ראשון לציון

מרים -ציור בטכניקה מעורבת

ציור ורישום ראשון לציון

רישום בצבע-אלין

. פריה קווהזי.

פצעים ותחבושת- טכניקה מעורבת-עבודה בתהליך

פרופסור שלמה מלמד

רישום וציור ראשון לציון

דנה-ציור בתהליך-צבעי שמן בפעם הראשונה

חוגי ציור למבוגרים

רויטל קטן-חוג ציור ראשון לציון-ציור מופשט

ציור אבסטרקטי ראשון לציון

לימוד ציור אבסטרקטי

לימודי רישום ראשון לציון

רישום וציור בפסטלים -לאה ניר

קורסי ציור ורישום ראשון לציון

תום רישום בפחם ופסטל

רויטל בלבן-ציור שמן

חוג ציור לילדים ונוער ראשון לציון

ליר-חוג ציור לילדים ונוער


לימודי אמנות ראשון לציון

סתיו לוי -ציור באקרליק

לימוד ציור ראשון לציון

משה-טכניקה רב שכבתית בצבעי שמן

לימוד ציור ראשון לציון

אורית יפה-טכניקה מעורבת

לימוד אמנות בראשון לציון

ציור בשפכטל-לאה

ציור ורישום בדיו , סדנה-ראשון לציון

ציור ורישום בדיו- זיו


חוג ציור ראשון לציון

עבודה בתהליך-אילן

לימוד ציור בצבעי מים-ראשון לציון

ציור בצבעי מים דנה

סדנה לציור בראשון לציוןציור בעפרונות צבעוניים -נעמי

לימוד ציור כתהליך נפשי

לימוד ציור- חורג מלימוד טכניקות לציור ורישום, ושליטה בהן. מדובר בהסתכלות בדרך בה אנחנו רואים, בדרך בה אנו חווים את העולם, וכיצד אנחנו מפענחים אותו.

עוד על עקרונות ותהליך הלימוד כאן

ולאינדקס נושאים ומאמרים אודות לימוד ציור כאן

לימוד ציור כתהליך יצירתי

יצירתיות היא הדופק השקט שפועם ומפעיל את ליבת החיים, יכולת מולדת שנמצאת בלב החוויה האנושית, על פני המרקם העצום של הקיום. זהו מאפיין מכריע של המין האנושי, המוטבע עמוק בפסיכולוגיה שלנו, והוא משמש ככלי להישרדות, הסתגלות וצמיחה. בריקוד המורכב הזה של  העולם החיצוני והפנימי כאחד, יצירתיות היא לא רק מאמץ אמנותי - היא מהות ההוויה והקיום . ציור הוא אחד המדיומים האמנותיים העתיקים ביותר. הוא קשור ליכולת היצירתית ליצור הפשטות ולהעביר את העולם שבחוץ לאיכות דו ממדית. זהו תהליך הכרתי עמוק ומורכב שיש לו קשר ליכולת האנושית ליצירת סמלים, שפה ותקשורת. לימוד ציור נוגע בשורשי היצירתיות .

לימוד ציור כתהליך פסיכולוגי וקוגניטיבי

המוח האינטואיטיבי הוא מתנה קדושה והמוח הרציונלי הוא משרת נאמן. יצרנו חברה שמכבדת את המשרת ושכחה את המתנה" - אלברט איינשטיין

לימוד הציור הוא יותר מרכישת מיומנויות טכניות והבנה של תורת הצבע והקומפוזיציה. זוהי אפשרות לפתח דרך גישה עמוקה אל התפיסה, הרגש וההכרה שלנו. עיסוק יצירתי בציור מציע קשת של יתרונות פסיכולוגיים ומטפח איכויות המשתרעות הרבה מעבר לקנבס או לדף הנייר. כאן- אנו בכובענו כפסיכולוגים בתל אביב שעוסקים באמנות אבל גם כמורים לאמנות ואמנים המסתכלים באמנות מתוך פרספקטיבה רחבה -נציג על קצה המזלג- איכויות פסיכולוגיות מרכזיות שלימוד ציור יכול לפתח.

התבוננות ותפיסה

אמנות הציור היא אחת מצורות הביטוי האנושי העתיקות ביותר. היא המשמשת כלי עבודה ומדיום עמוק להתבוננות והכרה בעולם הסובב אותנו. צורת אמנות זו קשורה באופן מהותי להבנה הפסיכולוגית והפילוסופית שלנו את העולם. לימוד ציור עוסק בהתבוננות במציאות- בין אם היא חיצונית ובין אם היא פנימית ודורש ומפתח חוש התבוננות חד. לא במקרה "התבוננות" ברמה המילולית קשורה ל"תובנה" ו"בינה". התבוננות היא ערש המדע והאמנות גם יחד.  אמנים לומדים לראות את העולם בצורה חריפה יותר, הם שואלים שאלות על הדרך בה אנו רואים. מבחינים במורכבות של אור, צל וצורה שאחרים עלולים להתעלם ממנה.  תפיסה מועצמת ומוגברת זו משתרעת לתחומי חיים אחרים, כאשר בעצם תהליך לימוד הציור כמו במעין התנסות עמוקה במדיטציה -אנו פורמים את תפיסת המציאות שלנו לפרטים המרכיבים אותה ודרך זה  לומדים להתכוון ולהקשיב  יותר לפרטים וליופי בסביבות היומיומיות שלנו.

הדמיית השפעת האמנות: עדכון והשוואה של מודלים פסיכולוגיים נוכחיים של חווית אמנות

מתיו פלובסקי,  פטריק ס.מרקי, ג'ון או.לורינג, הלמוט לדר.

ציור כעיבוד המציאות

כפסיכולוג בתל אביב העוסק ביצירתיות ורואה בה את ליבת יכולת העיבוד שלנו את המציאות : ציור הוא שפה ויזואלית המתקשרת את פעולתו הפנימית של המוח האנושי. תהליך הציור לוכד לא רק את מה שאנחנו רואים אלא  את הדרך ואיך שאנחנו רואים ומבינים. הציור כתהליך פסיכולוגי וקוגניטיבי פועל  ומעסיק את מסלולי התפיסה של המוח, ומאפשר חקירה מפורטת של החוויות החזותיות שלנו. הציורים, כתוצאה מכך, הופכים לתיאור  של חוויות נצפות ולהשתקפות של התהליכים הקוגניטיביים שמאחוריהם.

תהליכים רגשיים

אינטליגנציה רגשית:

תהליך הציור יכול להיות תהליך רגשי עמוק. הוא מאפשר ביטוי של רגשות שאולי קשה לבטא במילים. הפסיכולוגית אנליטיקאית מריון מילנר דיברה על תהליך הציור כתהליך עיבוד רגשי המקביל לחלימה שבו חלקים לא מודעים וכאוטיים שמקבלים צורה פיגורטיבית ונרטיבית.   על ידי תרגום רגשות על בד, ציירים מפתחים לעתים קרובות הבנה עמוקה יותר של הנופים הרגשיים שלהם, ומעצימים את האינטליגנציה הרגשית שלהם.

הבעה, תקשורת רגשית

במחקר בשם Empathy, engagement, entrainment: the interaction dynamics of aesthetic experience-שפורסם ב2017 -כותב אינגר ברינק: "אני טוען שחוויה אסתטית נובעת מעיסוק גופני ורגשי עם יצירות אמנות… שני התהליכים גורמים לצופה וליוצר לנוע גופנית ורגשית עם יצירות אמנות  ולהתרגש מהן, וכתוצאה מכך לזהות אוריינטציה פסיכולוגית אחרת משלו, מה שמסביר כיצד אמנות יכולה לגרום לתחושות של תובנה או יראה ולחשוף היבטים של החיים שהם לא מוכרים או חדשים לצופה וליוצר." ברינק מדגיש את המרכיב הגופני של הציור ומחבר אותו למרכיבים רגשיים, אולם עיקר הדגש הוא על תהליך הציור כתקשורת רגשית של האדם עם עצמו וכתוצאה מכך עם הצופה. 

עוד על אמנות כתקשורת אישית וחברתית כאן: למה אמנות טובה? הערך החברתי-אפיסטמי של האמנות

אלכסנדרה שרמן וקלייר מוריסי.

לימוד ציור כפעולה מדיטטיבית ומצב תודעה אחר

"נקודת הסיום של הרציונליות מאפשרת להדגים את גבולות הרציונליות" - בלייז פסקל

פעולת הציור יכולה להיות תרגול מדיטטיבי המקדם מיינדפולנס ומפחית מתח. אבל מעבר לכך אמנות מדגימה גם את מגבלות התפיסה הרציונלית ומאפשרת יצירת מצבי תודעה אחרים.  תלמידים אמרו לי לא פעם ששיעורי הציור מאפשרים להם להניח את עצמם ואת המחשבות שלהם בצד לשעתיים ובצורה פרדוקסלית בו בזמן להרגיש חיבור עמוק לעצמם. המיקוד והריכוז הנדרש כדי לצייר במכחול על קנבס יכול להוביל למצב זרימה, שבו דאגות חיצוניות מונחות לרגע בצד, והמוח שקוע כולו בפעילות שלפנינו.

.The mind on art: cognitive functions and states associated with aesthetic engagement

Ameer Shaheed-April 2021

Engagement with the visual arts increases mindfulness -Lydia G. Fogo


גמישות קוגניטיבית ופתרון בעיות

ציור הוא תרגיל בפתרון בעיות,  שבו אמנים חייבים כל הזמן לקבל החלטות ולהתאים את גישתם בתגובה לעבודה המתפתחת. זה מטפח גמישות קוגניטיבית, משפר את יכולתו של הצייר להסתגל למצבים חדשים ולחשוב בצורה יצירתית בהיבטים אחרים של החיים.

ציור לא נוצר ברגע.  זהו תהליך הדורש סבלנות ויכולת להתמיד באתגרים. ציירים מתמודדים לעתים קרובות עם תסכול וחייבים לדחוף את עצמם דרך מחסומים כדי להשלים את החזון שלהם. זה מפתח חוסן המועיל בכל תחומי החיים.

The Qualities of Quality-Understanding Excellence in Arts Education-Steve Seidel | Shari Tishman | len Winner | Lois Hetland | Patricia Palmer


"הדבר המפתה ביותר באמנות - זו אישיות האמן עצמו"-פול סזאן

"הדבר הקשה ביותר, לא רק עבור אמן, אלא עבור כל אדם - זה להביט בעצמו במראה ולהכיר במגרעות ובפחדים ובחוסר השלמות,

ולהציג אותם החוצה כדי שאחרים יוכלו להתייחס אליהם.", קנדריק לאמר.

בסופו של דבר - אנחנו לא מציירים רק את האובייקט מולו אנחנו עומדים, אנחנו מציירים את עצמנו - מציירים אותו.

אנחנו מטילים את עצמנו - דרך הציור על הדבר אותו אנו מציירים, עם כל הסתירות הפנימיות שלנו וחוסר ההשלמה שלנו עם מה שאנחנו.

ומדובר לא רק בתוצאה אלא בתהליך הציור עצמו.

סדנה לציור ראשון לציון

ציורים לא גמורים על קיר הסדנה, לפעמים מעניינים יותר מהגמורים

" ציור לעולם אינו גמור-הוא רק ננטש"

ציור באפוקסי נוזלי-ופיגמנטים לאפוקסי -רונה אלוין שימוש באפוקסי לציור מאפשר יצירת איכות תלת ממדית אמתית-אפוקסי הוא חומר נוזלי שלאחר ערבובו מתקשה ומקבל איכות של זכוכית- לעיתים הוא מכונה אמייל קר. ישנם סוגי אפוקסי שונים: אפוקסי לציפוי עץ, אפוקסי לשולחנות, אפוקסי לציפוי רצפה, ואפוקסי קריסטלי ליצירה. אנו מקיימים סדנאות אפוקסי-ומציעים אפוקסי לקנייה במחירים זולים.

רישום וציור בפסטלים, קורס, ראשון לציון

רישום בפסטלים, יונה גרוטסק -חוג ציור ראשון לציון

" אני חושב שההגדרה של אמן לא בהכרח קשורה בהצטיינות או אפילו בכישרון. 

אמן הוא מי שאם תיקח ממנו את החופש ליצור אמנות, יאבד את שפיות דעתו."

ריצ'רד פריס

לימוד ציור בצבעי מים, חוגים- ראשון לציון

ציור דיו ,צבעי מים, גרהם

"האמן המודרני עובד עם חלל וזמן, ומבטא רגשות יותר מאשר מתאר"

ג'קסון פולק

קורסי אמנות-ראשון לציון

ציור ופיסול - במיטבם מחפשים דרך חדשה לראות את המציאות, לתאר את המציאות,

ציור ופיסול במיטבם הם בעצם חקירה.

קורס ציור ראשון לציון

"השימוש הטוב ביותר בדמיון-הוא יצירתיות, השימוש הרע ביותר בדמיון היא חרדה" דיפאק צ'ופרה



ללמוד לצייר בראשון לציון

אורנה לוי-ציור שמן ואקריליק

" עמוד השדרה של האמן, מונח בחובתו להשאיר ערה את הפליאה בעולם. בטווח הקצר עליו לעתים לשנות

את שיטת העבודה והגירוי. בטווח הארוך זה הוא עצמו הנאבק ברצון  לשקוע ולישון"

מרק שאגל

לימוד אומנות חוגים -ראשון לציון

דנה ציור בטכניקה מעורבת

אמן הוא מי שמשתמש באומץ, תובנה, יצירתיות וישירות כדי לאתגר את הסטטוס קוו.

ואמן לוקח את זה באופן אישי. 

יצירתיות היא מתנה אישיותית המשנה את המדיום שלה.

סוג האמנות לא משנה. הכוונה חשובה. אמנות היא פעולה אישית של אומץ.

דבר מה שאדם אחד עושה ומשנה אדם אחר".

סט גודין

קורסי אומנות-בראשון לציון

ניסויים בדיו ושמן, אורית כהן

"האמן עצמו מופתע לעתים קרובות בסוף תהליך העבודה. הוא לא יכול להסביר 'איך זה קרה',

וגם לא יכול לחזור על התהליך לבקשה של אדם אחר"

ג'ון קרלסון

קורסים באמנות-ראשון לציון

ג'ורג ברליץ-טכניקה מעורבת

הרישום כחלק מתהליך מתפתח של בחינה ולימוד פנימי (רישום בגרפיט)

חוג ציור ראשון לציון, חוג ציור נס ציונה)

"ציור הוא תמיד תאונה, הוא נובע ממקריות. ציור אינו תאונה -

במובן שעליך להחליט מה ממה שקרה במקריות -צריך לשמור", פרנסיס ביקון

לימודי רישום בראשון לציון

מוריס שפירא
"היגיון ייקח אותך מנקודה א' לנקודה ב'. דמיון ייקח אותך לכל מקום" אלברט איינשטיין

"אמנות היא החסרה של הבלתי הכרחי" פבלו פיקאסו

קורס ציור למתחילים בראשון לציון

משה מהיקיס

"אמנות אינה מה שאתה רואה, אלא מה שאתה גורם לאחר לראות", אדגר דגא

"החיים הם האמנות של רישום ללא מחק", ג'ון גרדנר

אמנות אינה דבר, היא דרך", אלברד הבארד


סדנאות למבוגרים בראשון לציון


קורס אומנות בראשון לציון

ציור ורישום בדיו-חוג

ציון שמואלי ציור בציפורן דיו

סדנת ציור ראשון לציון

רות רלי-ציור צבע שמן תעשייתי

אתה עוקב אחרי עגל בשדה, אתה רואה את העקבות על האדמה היבשה, אתה יודע שהחיה עייפה

 כי העקבות לא עמוקים, ואתה רואה את הכיוון כי הציפורים יורדות לנקר במה שהיא משאירה אחריה,

אי אפשר לחפש עקבות באקראי, הגשש צריך לדעת קודם אחרי מה הוא עוקב... ואחר כך לראות.

"להבין, אמר כשהתעשת, זה לא לגלות עובדות, וגם לא להגיע למסקנות הגיוניות ובוודאי לא לבנות תאוריות,

זה רק לאמץ את נקודת המבט הנכונה כדי לתפוס את המציאות.", מטרה לילית-ריקרדו פיגלייה

נועה: 

ראה ציור כללי

חוג ציור ורישום בדיו-ראשון לציון

התנצלות והסבר. הנה אני הופך להיות אחד המורים המחורבנים האלה שנשבעתי שלא אהיה כמותם.

כל שבוע אני דוחה מספר פניות להצטרף לסדנה, אנשים פונים כדי ללמוד טכניקה מסוימת,

או כדי להגיע למטרה מוגדרת, לצייר בטכניקה שראו, או כמו צייר שמצא חן בעיניהם.  

הם רוצים לדעת איך לשלב דיו עם פסטלים, או איך ליצור שקיפויות בעזרת סילקון,

הם רוצים ללמוד טכניקה מעורבת ספציפית. אני מפנה אותם למקומות אחרים.

טכניקות הן דבר חשוב, חומרים חדשים וטכניקות חדשות מעניינים אותי מאוד.

אבל טכניקה היא כלי לא מטרה, טכניקה היא כלי שצריך להשתנות באופן מתמיד,

שחשוב לנטוש אותו כמו שלהגיע אליו.

אני לא מחבב את התפיסות שהופכות את הטכניקה לסוג של דת, החזקת מכחול,

סוג מסוים של מכחול, יחסים בין צבעים מצוות עשה ולא תעשה, נכון ולא נכון כל הזמן,

הניסיון שלי מורה לי שה"לא נכון" חשוב יותר מהנכון לאמנות, ההיסטוריה של האמנות היא

היא היסטוריה של ה"לא נכון", של הטעיות של הכישלונות.

אותי מעניין להיות חלק מתהליך היצירתי, חיפוש אחרי משהו חדש, ובמיוחד בתהליך

שעוברים יחד, שבו שנינו תורמים.

ההוראה שאני מנסה לתת היא סוג של קשב אקטיבי, כזה שמגיב אל התנועה של האחר,

שמציע חיפוש משותף, שרבוט משותף, שמציע פיתוח של טכניקה כחלק מהדרך.

המטרה היא לאפשר לחוויה של צמיחה ויצירתיות לקרות, ולא רק לחפש את התוצאה,

תהליך שעוסק בהשתנות ולא בהאכלה בכפית.

"הסדנה לתהליכים יצירתיים" -הינה מרכז לימודי אמנות וטיפול פסיכולוגי יצירתי,  המאגד הן מורים לאמנות בתחומים שונים, והן פסיכולוגים, פסיכיאטרים ופסיכותרפיסטים- המאמינים שיצירתיות היא מרכיב מרכזי בחיות בבריאות הנפשית. "אין ספק שיצירתיות היא המשאב האנושי החשוב מכולם. ללא יצירתיות, לא תהיה התקדמות, והיינו נידונים לחזור לנצח על אותם דפוסים". - אדוארד דה בונו.

  • תמונות של ציורים-אווה יושקביץ'

    תמונות של ציורים-אווה יושקביץ'

    אווה יושקביץ'- ציורים כתמונות חתרניות

    תמונות של ציורים-אווה יושקביץ:  מתוך סדרת הגילוי של אמנים עכשוויים מצליחים בעולם האמנות (ובעיקר אמניות)- של חוגי ציור בראשון לציון וחוגי  פיסול בראשון...

    קראו עוד